Helt ny profil for de 6 nettavisene i Agderposten Medier-konsernet

Redaksjonene hadde lenge etterspurt en mer støyfri artikkelvisning. Amphibian gav nettavisene en helt ny profil.

Som konsulenter hos Agderposten Medier og Agderposten Grafisk, fanget vi tidlig opp redaksjonens ønske om en penere og mindre støyete måte å presentere verkene sine.

Amphibian endte til slutt opp med å presentere helt nye nettprofiler for Varden, Agderposten, Lillesands-posten, Grimstad Adressetidende, Vennesla Tidende og Demokraten.

Mer tyngde på innholdet

Den nye profilen har som hovedoppgave å fjerne mest mulig støy. I en bransje med mye konkurranse og diffuse linjer, tror vi at det å selge innhold gir bedre resultater enn å selge en merkevare. Facebook og andre sosiale medier fungerer i større og større grad som nyhetsportaler. Der er det innholdet som avgjør hva som klikkes på.


“Det er fantastisk å se innholdet komme til liv.”

Varden Screenshot

Tilbakemeldingene så langt har vært over all forventning. Det er veldig givende å kunne gjøre andre ekstra glade i jobben sin!

For journalistene sin del, er det vel lov å anta at det for dem er ekstra gøy å se at både bilder og tekst de legger ned mye tid i får presentasjonen det fortjener. En presentasjon som også løfter innholdet ytterligere, istedenfor at det drukner i omgivelsene sine.

En “soft launch” (myk lansering) har sørget for å luke ut problemer som oppstår i prosessen, uten at det har hatt stor påvirkning på noe som helst.

Varden Screenshot 2 Agderposten Screenshot Varden Screenshot 3

Tilpasningsdyktige bildegallerier

Som en del av den nye profilen fikk også bildeserier en etterlengtet oppussning. Vi skapte en dynamisk motor som på en smart måte plasserer bildene i et oppsett som kan minne om scrapbooking og bildealbum.


Agderposten Screenshot bildeoversikt

Filosofien bygger på at man ikke skal trenge å åpne fullskjermsvisningen. Med mindre man ser noe interessant, selvfølgelig. Motoren bygger galleriene med utgangspunkt i omtrent 12 ulike mulige moduler – alle med bilder plassert på forskjellige måter.


Agderposten Screenshot fullskjermsvisning

Oversikten over alle bildeseriene tar oversikt veldig seriøst, og gir et inntrykk av hvilke typer bilder og hvordan stemning som finnes i en serie.


Agderposten Screenshot gallerioversikt