Amphibian sitt dugnadsbidrag til tekstverktøyet Atom har tatt av

Vi har laget Color Picker, en tilleggspakke til tekstverktøyet Atom. I skrivende stund har den over 1 000 000 nedlastninger.

Den 28. februar 2014 lanserte GitHub “[the] hackable text editor for the 21st Century”: Atom. En invitasjon til utviklere verden over til å selv være med å forme sin egen arbeidsdag. Color Picker, det som startet som et lite eksperiment en uke etter Atom ble lansert, har siden da vokst seg stort.


Informasjon om Atom

Det samme kan virkelig sies om Atom, som på veldig kort tid har gått fra å være helt ukjent, til å bli en av verdens mest populære tekstredigeringsverktøy. Det finnes over 4 000 tilleggspakker og rundt 1 200 temaer – alle tilgjengelig ved et tastetrykk.

Bygget på en nettleser

Det beste med Atom er at den er bygget på web-teknologier. Det betyr at det samme som får teksten du leser akkurat nå til å vises på skjermen din, er det samme som driver Atom bak kulissene.

Color Picker

Webben bygger på mange forskjellige teknologier, men den som hovedsakelig får ting til å se ut slik de gjør heter CSS.

Farger i CSS fremstilles ved hjelp av fargekoder. HEX- og RGB-fargekoder er de mest utbredte. En HEX-fargekode for sjøgrønt kan se slik ut: #1c9e6b. En RGB-fargekode for oransje kan se slik ut: rgb(226, 123, 49). Ikke så veldig intuitivt, eller?

Color Picker i aksjon

En utvikler som skriver mye CSS vet hvor tungvindt det er å forholde seg til fargekoder uten noen form for grensesnitt som viser hva de betyr.

Og hva hvis man, kjapt, vil endre litt på dem? Color Picker var født, og ble kjapt plukket opp av utviklerne bak Atom. I dag presenteres den som en “Featured package”, og har blitt skrevet om og anbefalt diverse steder rundt om på nettet.

Man kan til og med konvertere mellom ulike fargeformater, og velge hva man selv foretrekker!


“We can't wait to see what you build with it.”

Vi bruker Atom hver dag, og kunne ikke tenke oss å bytte til noe annet. Som sagt, det kryr av tilleggspakker klare til nedlastning, som stort sett oppfyller alt av ønsker man måtte ha. Tusen takk til alle de over 1 000 000 som har lastet ned Color Picker!

Toppbilde: Justin Mezzell